Språket, dialekter och digitalisering

Hej! Hur har ni det därute i vinters grepp? Själv har jag plötsligt sportlov och vädret är precis som det ska vara tycker jag. Jag var väl inte den enda som saknade snön i jullas, eller? Nu sitter jag ändå mest inne och tittar ut på solskenet - idag fick jag också en videoidé när jag ännu en gång tittade ut sådär...
Jag är ganska aktiv både på Instagram och Facebooksidan @ord_guld . Jag har till exempel berättat att jag skriver om digitalisering just nu (lite eget arbete). Men idag körde jag ihop skolarbetet i svenska1 med digitaliseringen. Jag har några reflektionsfrågor om dialekter som jag klurar på och så igår hittade jag ett avsnitt från radioprogrammet Språket i P1, Sveriges Radio. Frågeställningen lyder: "Hur påverkas vårt språk i en digitaliserad värld?"
Del 1: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/984920?programid=411
Del 2: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/987610?programid=411 
Idag hade jag egentligen tänkt få mer gjort. Men jag har i alla fall lyssnat igenom det här avsnittet och nu ska jag mest formulera mig klart i några frågor. Ja, språket påverkar digitaliseringen och vad innebär det för dialekterna egentligen? Vad tror ni och hur tänker ni? - kring språket, dialekter och digitalisering. 
 

RSS 2.0