Robert Frost och Citat // Bokprojekt Inledning

Slut och början – de finns inte alls
           Endast det emellan 
                Robert Frost 
 
Jag har börjat läsa Nora Roberts bok Förföljaren. Jag tror att bokrecensionen på boken kan bli riktigt spännande och bra. Idag kan jag väl säga att jag älskar när man läser en bok där man känner igen sig i karaktären! Vem gör inte det? Det är så kul att läsa om huvudpersonen Noami som är en framgångsrik fotograf och hennes fotoäventyr och fotograftankar. Jag undrar om det var därför som jag fick tillbaka min fotoglädje efter en tid utan fotoinspiration...
Nej idag hade jag egentligen tänkt att skriva om något annat som hör till boken. Som jag förstår det finns det olika delar i boken/avsnitt, med fotorubriker, så som Skärpedjup eller Panorama. Under varje avsnitt står det alltid en dikt, eller kanske är det utdrag ur någon dikt. Under torsdagarna i oktober vill jag dela med mig av de här texterna och lite om vem som skrivit de. Sedan kan vi kanske tillsammans tänka vidare på vad det betyder? Okej, det här skulle kunna bli ett jättestort roligt bokprojekt för mig då jag plötsligt fick fler idéer om det hela, men vi inleder det i alla fall så här. 
Skärpedjup hittar ni på sidan 101 i boken och där läser jag:
 
                           Slut och början – de finns inte alls
                                      Endast det emellan 
 
Det här kan man verkligen tolka hur som helst. Jag tycker själv att tanken är fin – att endast det emellan finns? Visst är det här något sådant man alltid borde ha med sig genom livet, tror jag. Fast å andra sidan är ju en tanke för många att man föds och dör. Sedan vill man väl hoppas eller ha en tro om att ett land som Nangijala, från Bröderna Lejonhjärta, finns i verkligheten. På vilket sätt vill ni tolka eller berätta om meningen? 
 
Robert Frost var en amerikansk poet som föddes 26 mars 1874. Han är en av USA:s mest betydande och lästa moderna lyriker. Frosts lyrik utmärks av en sträng form och ett enkelt bildspråk. 
En annan dikt som Robert Frost har skrivit är The Road Not Taken, vilken ni kan läsa här om ni vill:
https://www.poetryfoundation.org/poems/44272/the-road-not-taken
 
Källor: 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Robert_Frost
https://www.poets.org/poetsorg/poet/robert-frost
 
             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0