Diktmåndag - Nordiska Museet, Tyresö Slott

Det här med att hitta fin poesi mitt i vardagen, i steget, ögonblicket... Vilken sekund som helst. Just det börjar bli mer och mer en grej i mitt liv. I helgen fångade ord vid Tyresö Slott mig. Jag fastnade för en mening som blir till ny diktmåndag vecka 19. Cred till Nordiska Museet! 
 
"En trädgård bör
vara som en idealisk
scenografi, där man kan gå
omkring och begrunda 
naturen och
försjunka i filosofin..."
 
Inget mer än just de orden precis i mitten som jag tyckte var så fint. Speciellt det där med att "...gå omkring och begrunda naturen och försjunka i filosofin..." Det gillar jag att göra själv, mest hela tiden. Gör ni det med? Filosofi, det är bara helt fantastiskt. 
Kan ni också hitta de här meningarna som en bara måste läsa om? Poesin och dikterna en helt vanlig onsdag. Kanske man gör det, ser först när man inser att man alltid haft den tiden. Jag glömmer bara bort att stanna upp och se efter ibland (ganska ofta). Förstår ni vad jag pratar om? I så fall får ni nu en vardagsutmaning. Vad ser ni, kanske är det poesin du plötsligt hittar vid frukostbordet... eller hur du ser världen i ett fotografi. Fritt fram - för det är din egen tolkning. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0