Vad är ett bra avslut på jullovet? Och lite kring bokrecensionsfunderingar

Hej, nyss hemkommen från en promenad till biblioteket. 
Jag sitter nu här inne i värmen och tänker tillbaka, för mysigt var det ju ändå utomhus. I dag ligger det ett tunt lager frost på marken, som glittrar så där magiskt likt kristaller, ni vet. 
Men nu sjunker sakta solen igen och förbi var den 9 januari, eller? Tänk om det blir en så där fin solnedgång som det var för några dagar sedan. Om jag orkar får jag väl ta mig ut igen då... 
Men så finns det en röst som kan säga till mig, att visst är det ändå minnet som är viktigast, Hanna? Även om det är kul att fånga en solnedgång på bild.
Det är ju nu man vill vara ledig, om så bara det där jullovet kunde få vara en hel vecka till.
Nä, för i morgon börjar vardagen, skönt med en halvvecka då. Och någonstans vill jag försöka hitta det bra i vardagen och faktiskt glädjas åt det, även om det också är en helt "vanlig tråkig måndag" ibland. 
 
Under helgen jobbade jag med mina två projekt, det ena baserat på Nora Roberts bok Förföljaren och årstemat poesi/dikter. Då kunde jag se att det fanns likheter i projekten.
Jag vill nog fortfarande hålla igång de som olika projekt, men jag tänkte att jag kan kombinera dessa två ändå i en videoförklaring. Kanske, vi får se hur mina idéer tar sig längre fram?
Jag passade äntligen på att skriva ihop en bokrecension på Förföljaren, så den här helgen blir det Nora Roberts här, kul!
När jag skrev bokrecensionen den här gången började jag fundera så smått över om jag inte ska pröva mig fram lite mer under året med bokrecensionsskrivandet. Jag menar, testa att jobba lite mer efter andra mallar?
Mina tankar tog mig till den här mallen från Läxhjälp.nu : http://läxhjälp.nu/guider/svensktexter/skriva-bokrecension/
Nästa gång kommer jag nog alltså utgå från den här mallen. Roligt att se om jag lyckas utveckla mitt bokrecensionsskrivande under året, vad tror ni?
 
I går avslutade jag dessutom mitt lov på absolut bästa sätt. Ja, gissa? Jag inhandlade två nya böcker i en bokaffär som hade utförsäljning. Då kan inte lovet bli mycket bättre!
Har någon av er läst Let it Snow av de tre författarna John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle eller kanske Ceremonin av Kiera Cass.
Själv har jag tidigare läst böcker av John Green och serien av Kiera Cass har jag varit nyfiken på länge nu. 
Nej, läsåret har det inte varit något fel på ännu så länge tycker jag!
Och bredvid mig ligger just nu The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian, skolarbete väntar, nästan lockar lite.
Jag ska fortsätta hänga kvar i mitt bokflow en stund, och så hörs vi senare under veckan! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0