Tema/Projekt 2018: Poesi och dikt

2017 led mot sitt slut och jag insåg hur fint och roligt det är med dikter, poesi. Jag kom in i en fas när jag började skriva mer i den här genren. Även om jag knappast är duktig på poesi/dikter. Ändå förvandlades en hel del texter till poesi. Just då handlade det nog mer om en sorts flykt, från stunder som kändes jobbiga, och jag gjorde det genom att skriva av mig. För att den världen är min alldeles egna instängdhet, eller var, kan vara.
2018 och jag har funderat mer över poesin och dikterna. Under hela det här året vill jag dela temat/projektet här. Förhoppningsvis hitta en utveckling medan året framskrider. Vad tror ni, är ni med på det här "årstemat" (för så kan vi ju faktiskt kalla det) ?
Jag har målat upp en bild av hur jag vill lägga upp det, men det kan säkert hända att jag går ifrån den tavlan för eller senare.
Inledningsvis vill jag lära känna begreppen. Söka upp och förstå mer utav vad poesi är och vad dikter handlar om? 
Visst har jag läst poesi tidigare, men den här gången vill jag läsa den på ett annat sätt? Ta lite i taget och lära mig formerna, uppbyggandet. Den utgångspunkten har jag inte direkt haft som mål tidigare. Den här delen: läsvärlden, med bokrecensionerna, kommer ni få följa mest just nu.
Sedan har jag skrivit eget också, då under december alltså. Men det var som sagt en början och för tillfället jobbar jag med att få ner de texterna på papper, kanske få de att låta bättre.
Men jag längtar efter att äntligen börja med att skriva helt nya delar, som får handla om helt nya fantasier och sagor? Åh, handlingen i dikt och poesi förtjänar så småningom en egen berättelse. Så länge ska jag fundera över handlingen eller snarare vad jag vill med de skapande i poesiväg som jag förmodligen kommer göra. Någon gång ska jag också dela med mig av mina egna verk, men till dess vill jag känna mig säkrare, modigare - ja på hela den här grejen.
Visst kan man fråga sig vart alla projekt tar vägen, det undrar jag med. Varje projekt som jag påbörjar känns alltid som något bra, sedan slutar de någonstans mitt i. Fast nu har jag lovat, ett nyårslöfte som jag har satt upp i år är att avsluta projekt, göra något utav det påbörjade.
Det är bara januari än så länge och hela året väntar med poesi och dikt.
Nu får ni ge mig och varandra massa tips! Har ni några superbra tips i poesiväg? Skriv ner! 
Så hörs vi med uppdateringar kring temat under året! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0