Arbetstitel, omformuleringar och att inte slarva med miljön?

En ny höstvecka och nu fortsätter jobbet med "Meningen var nog att det skulle bli vi två". Jag har faktiskt lärt mig mer, eller kommit underfund med nya saker sedan senast. Jag läste ett inlägg i Författare på Facebook och kom förbi uttrycket "Arbetstitel." Jag har ju tidigare sagt att jag inte är helt nöjd med den nuvarande boktiteln. Men den låter ju så töntigt, även om det kanske är det som jag vill komma fram till i slutänden med berättelsen. Så svaret är väl att den nuvarande titeln är en arbetstitel? Jag gillade i alla fall ordet och dess användning, så jag fortsätter nog så. Nu vet ni kanske vad jag talar om när jag nämner ordet nästa gång. Sedan har jag (igen) kommit underfund med att när jag skriver in på datorn så är det steg 2. Oftast slutar det med att jag omformulerar mig mer eller mindre från det första utkastet (alltså i blocket). Nu när jag är så inne i det här tänker jag fortsätta att skriva i eftermiddag, fast minns att just när det går som bäst kan det vara smart att avsluta. Jag läste förresten en intressant text om att inte slarva med miljön:
https://tidningenskriva.se/skrivskola/valj-din-plats/?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=nb_skriva201709 
Det är väl där jag känner att jag ligger. Jag älskar att kunna beskriva en miljö ni vet sådär så att läsaren verkligen får bilder i huvudet och upplever allt. Men jag vill fortfarande utveckla det här. Dessutom är det så lätt att få det till för mycket information istället. Så vi kan väl konstatera att det här med miljön är en rolig utmaning! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0