En vecka med källkritik!

Hej, här kommer äntligen en veckouppdatering!
Jag har varken kommit vidare med berättelse (det var länge sedan nu!) eller bok, inte heller idéer som ligger och väntar.
Däremot kom veckan att handla om källkritik och jag lyckades färdigställa alla uppgufter som låg på den punkten. Men källkritik, det är ju ganska kul faktiskt. Och viktigt! Jag känner hur mitt skrivande jag, skribenten får möjlighet att utvecklas och få en större värld genom detta.
Vad tycker ni om källkritik? Tänker ni på det här ofta? Vad är ens källkritik? Min första tanke är egentligen min säkerhet genom vem jag tror på, vad jag tror på och hur många perspektiv jag väljer att tro på. Men det kanske inte handlar om just det...
På nätet skrivs det mycket om källkritik också:
http://www.mediekompass.se/lektionstips/kallkritik/ 
https://digihist.se/4-historieforskning-i-den-digitaliserade-varlden/kallkritik-och-hanvisningar-pa-webben/
Klicka er vidare till det nya avsnittet som ersatt i länk nummer två - eller läs båda texterna helt enkelt.
Om man skriver om källkritik - måste man inte själv då vara källkritisk? Är alla dessa personer just källkritiska egentligen?
Okej, sedan är allt det här med källkritik lätt att glömma bort ibland kanske. Som helhet är jag nog inte alltid bra på det här, det erkänner jag - men under veckan har jag väl ändå tagit till mig det mer och reflekterat vidare. Intressant! Sedan fastnade jag för meningen Vem säger vad till vem?
Så jag avslutar med: Hur reflekterar ni vidare över det här samtalsämnet?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0