Är naturen lite läskig? - ämnen som jag inte är så insatt i?

Hallå där! 
Det var en mörk morgon i dag - var tog solen vägen? Senare under dagen läste jag det här: https://www.svt.se/nyheter/ovanligt-morkt-ute-i-stora-delar-av-sverige Tänk att hela livet faktiskt cirkulerar kring jorden, rymden, miljön - vad finns det för gemensamt ord för det här nu igen? Och att det är vi som måste ta hand om platsen, föra vidare hur man gör. Nya kunskaper och gamla kunskaper. Varför man gör som man gör? Utvecklas. Sedan tycker jag att det nästan är lite läskigt att så mycket påverkar, eller att... kanske naturen och dess händelser är läskiga på något sätt? Äsch jag vet inte, jag känner att jag inte är särskilt inne i det här ämnet, haha. 
Det har gått ytterligare en vecka och jag har knappt gjort något i skrivande form. Jo faktiskt en argumenterande text om svensk politik. Något som jag tycker kanske inte slutade så värst argumenterande?? Jag tycker snarare att texten blev någon form av debatt, vilket jag faktiskt sökte upp - och det är ju en form av argumenterande text. Så egentligen ska jag inte säga så mycket mer nu. Men som att det här resultatet med debatt-texten skulle vara något dåligt? Jag konstaterar att jag heller inte känner att jag är särskilt inne i ämnet debatter, hehe. Och syftet är att påverka - här kommer en länk: http://larare.at/svenska/moment/texttyper/debattartikel.html Alltså vi kanske kan samla ihop mina tankegångar till att texten blev mer som en debattartikel, tror jag. 
Här kommer en länk som också får sammanfatta den här delen: http://komvux.cecile.se/utdelat_under_lektionen/skriv_tips/argumentera/Argumentera%20-%20Olika%20typer%20av%20texter%20+%20hur%20man%20skriver%20dem.pdf
I mellanstadiet, sådär i femman eller sexan kom jag hemskuttande någon gång och berättade glatt att vi skulle argumentera i klassen, ja det var väl så kul så att det etsade sig fast i minnet. Så där under en tid hade vi en hel del argumentarande både i skolan och en engagerad-elev-som-drog-hem-samtalsämnet? Okej, jag tror att jag skulle kunna göra den här diskussionen lååång, vilket vi kanske kan ta någon gång när ämnet lockar mer och jag lyckas skriva ihop något bra om det. Kul!
Nä, nu ska jag fortsätta tänka på cellonoter istället så att jag så småningom kan avrunda tisdagen med att läsa ett kapitel ur Förföljaren av Nora Roberts - möjligtvis att det blir roligare uppdatering senare framåt helgen då. Ni får ha det så bra i höstmörkret så länge! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0