Info om projekt? Språkvetenskap/Lingvistik

Hej! Tänk att det faktiskt händer att tisdagsuppdatering sker på en tisdag, ja för en gångs skull? Men visst är tisdagar ändå ganska lika torsdagar eller lördagar? Allting är ju trots allt bara dagar. Dagar som dagar, flyr jag undan med. 
Förra veckan nämnde jag ett påbörjat projekt som jag lite tillfälligt har döpt till Språkvetenskap/Lingvistik. Okej, det framgår troligtvis ganska tydligt vad projektet handlar om? Men jag ska försöka komma på en lite kreativare och roligare rubrik. Jag skulle också kunna beskriva det som olika delar med språkfördjupning. Genom, ja... Ord och uttryck som jag tänker att jag vill bära med mig, i utvecklingar som byggstenar för något slutgiltligt. Fast slutgiltligt vet jag inte om något så stort som språket någon gång kan bli.
Det började väl egentligen med ett ord vilket sedan fortsatte i en utvecklande form av flera punkter. Och nu har steg ett utvecklats till en något mer flytande form, vilket var ett mål. Sedan är det nog fortfarande lite punktformskänsla, som såklart säkert kan gnuggas bort på något sätt.  
Fast det är en rörig och en aning för lång text. Långt och rörighet känns heller inte som en världsbra kombination. Antingen kort och rörigt eller längre text fast bra. Jag tror att ni förstår vad jag menar? 
Härnäst skulle jag vilja korta ner helheten genom att skilja på allt, dela upp texten i flera olika delar. Kanske göra det hela lite roligare och kreativare? Just nu känns det hela för allvarligt på något sätt? Vilket skulle kunna göras genom att byta ut några begrepp eller skapa nya formuleringar och uttryck, meningsuppbyggnader. Det kan hända att det ligger lite Wikipedia-känsla över texten nu, för att jag använde mig en del av det. Jag vill ju alltid göra om och bygga upp meningar och hela förklaringar till mina egna. Men det där kan vara svårare vissa gånger.
Fast jag tycker att processen med att göra någonting till mitt är väldigt rolig också, utmaningar är utvecklande! Speciellt roligheter även om de innehåller frustationer när det känns som att det verkligen inte funkar på andra sätt.
Har ni kanske några tips på vilka sätt man kan jobba med meningsuppbyggnader? Se olika meningar på nya sätt, omförvandlingar? Mina problem i texter kan ofta vara att jag lyckas byta plats på händelser och syften och kanske varför och vad. Saker som jag sällan ser själv heller, utan först vid nogranna rättningar tillsammans med andra individer helt enkelt när nya perspektiv får skapas. 
Så förstår ni er lite på mina tankegångar om projektet? Jag får se när jag lyckas färdigställa första delen, det inleds när det inleds helt enkelt. Förhoppningsvis snart!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0