Lars Kepler - En kärlekshistoria

Hallå, längesedan med torsdagskul, men den här veckan har jag något att skriva om faktiskt!
Lars Kepler, jag läste Hypnotisören i somras. Så bra bok, spännande... Typiskt sådan där bok som är svår att slita sig från. Har ni läst boken? Ja då vet ni vad jag pratar om.
Vecka 44 sändes det ett program på SVT som pågått under några veckor.
Näst sista avsnittet handlade just om Lars Kepler, pseudonymen som består av paret Ahndoril. Vilket faktiskt var jätteintressant att veta hur de två har jobbat fram böckerna. Genom att var en skriver, sedan mailar de texterna mellan sig, trots att det här sitter bredvid varandra, i samma rum. När de mailar kan författarna ändra något i innehållet, beskriva något på ett annat sätt, sedan håller de på sådär tills de kommer fram till ett slutgiltigt resultat. Framförallt skapade de sin pseudonym för att kunna samarbeta!
Just för att det där samarbetet inte fungerade när de var två, två olika författare. 
Visst är det bra att använda miljöer och platser som vi känner igen och har möjlighet att beskriva jättebra, platser som vi varit på. Men kanske ska man ändå inte välja sin egen lägenhet? Det gjorde Lars Kepler i första boken, där själva hypnotisören bor.
Vilket slutade med att de fick flytta ifrån den lägenheten! Att bli påverkad av det man skriver - en annan sak de pratar om är mardrömmar när vissa delar har skrivits.
Läskigt! Hela bokvärlden som du skriver verkar bli så otroligt verklig? Men ja, jag måste säga att jag älskar det där, beundrar och inspirerar det. Jag önskar att jag också hade den där fördjupingen. Även om det låter liiite skrämmande! 
Här kommer en länk till programmet (en halvtimme). Så får ni kolla in det och fundera vidare:
https://www.svtplay.se/video/15722624/en-karlekshistoria/en-karlekshistoria-sasong-1-alexander-och-alexandra-ahndoril
 
 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0