Monogrammorden, Sophie Hannah - Bokrecension

Hur skriver man egentligen ihop en bokrecension på en Agatha Christie-bok? Speciellt när det var flera veckor sedan man läste boken? Men jag minns att jag gillade Monogrammorden väldigt mycket. Det var en sådan där bok om var ganska svår att lägga ifrån sig för man ville ju bara veta hur det skulle gå?
Mycket som gjorde att jag fastnade för boken var nog karaktärerna. Hercule Poirot är en fiktiv belgisk detektiv. Poirot är huvudperson i många av Agatha Christies detektivroomaner. Han lyckas alltid till slut lösa gåtorna med hjälp av sina små gråa celler. Vilka nämns en hel del gånger i boken! IMonogrammordengår Hercule Poirot ofta till Pleasant’s Coffe House, det är här berättelsen börjar. När en kvinna kommer in på caféet, livrädd och påstår att hon snart kommer mördas. Boken utspelar sig i London år 1929.
Tre personer har blivit mördade i sina hotellrum, belägna på var sin våning på lyxhotellet Bloxham Hotel. De har placerats på samma sätt på golvet i sina rum och har alla en manschettknapp i munnen med ett monogram ingraverat. Det visar sig strax att de alla har en koppling till varandra och som går tillbaka i tiden till en tragisk händelse som tog plats för många år sedan i deras gemensamma hemby – källa: http://www.litteraturmagazinet.se/sophie-hannah/monogram-morden/recension/carl-magnus-juliusson

Jag tycker att all som längtar efter lite spänning och dramatik i vardagen borde läsa Monogrammorden – alla som vill läsa en bok som knappt går att lägga ifrån sig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0