Monogrammorden, Sophie Hannah - Bokrecension

Hur skriver man egentligen ihop en bokrecension på en Agatha Christie-bok? Speciellt när det var flera veckor sedan man läste boken? Men jag minns att jag gillade Monogrammorden väldigt mycket. Det var en sådan där bok om var ganska svår att lägga ifrån sig för man ville ju bara veta hur det skulle gå?
Mycket som gjorde att jag fastnade för boken var nog karaktärerna. Hercule Poirot är en fiktiv belgisk detektiv. Poirot är huvudperson i många av Agatha Christies detektivroomaner. Han lyckas alltid till slut lösa gåtorna med hjälp av sina små gråa celler. Vilka nämns en hel del gånger i boken! IMonogrammordengår Hercule Poirot ofta till Pleasant’s Coffe House, det är här berättelsen börjar. När en kvinna kommer in på caféet, livrädd och påstår att hon snart kommer mördas. Boken utspelar sig i London år 1929.
Tre personer har blivit mördade i sina hotellrum, belägna på var sin våning på lyxhotellet Bloxham Hotel. De har placerats på samma sätt på golvet i sina rum och har alla en manschettknapp i munnen med ett monogram ingraverat. Det visar sig strax att de alla har en koppling till varandra och som går tillbaka i tiden till en tragisk händelse som tog plats för många år sedan i deras gemensamma hemby – källa: http://www.litteraturmagazinet.se/sophie-hannah/monogram-morden/recension/carl-magnus-juliusson

Jag tycker att all som längtar efter lite spänning och dramatik i vardagen borde läsa Monogrammorden – alla som vill läsa en bok som knappt går att lägga ifrån sig!


Skrivuppdatering - 11 maj 2017

Min återfunna skrivinspiraton fortsätter. Jag skriver med glädje vidare på "Meningen med allt var nog att det skulle bli vi två". Ligger fortfarande på steg 1 och jag vet inte riktigt hur långt som jag kommer skriva, hur många kapitel det blir. Jag har en plan, men jag måste räkna lite och se hur mycket till det blev. Jag vet redan en ganska stor förändring som jag vill göra i steg 2. Vilket jag måste ha lite överseende med när jag skriver de närmsta kapitlena. Hm, det kändes bättre när jag kom på det i alla fall. Sedan måste jag jobba om de första kapitlen. Men det känns väldigt utvecklande på något sätt vid tanken på att göra allt detta. Och framförallt roligt vilket jag prioriterar över allt annat såklart. Igår skrev jag ihop min första bokrecension på månader, det var ju flera veckor, någon månad sedan jag läste Monogammorden. I kväll avslutar jag dagen med en lång lässtund, och med den förhoppning om en piggare och ljusare fredag. Men de allra flesta fredagar brukar faktiskt vara bäst på hela veckan!

Vad hände? Ny inspiration

Hej! Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände? Det blev ett uppehåll en hel månad. Trots att jag faktiskt fortfarande tycker det är otroligt kul och inspirerande att skriva. Och det är absolut något som jag vill fortsätta göra nu! Förra veckan började jag skriva på berättelse igen. Ni vet när man börjar skriva igen efter att inte ha skrivit på ett tag. Då flödar inspirationen ut i fingrarna och ut på pappret. Den känslan! Först trodde jag faktiskt att jag skulle kommit av mig i handlingen. Men tänk, så svårt var det inte. Till helgen, eller innan dess ska jag äntligen skriva in ny text på datorn. Upprepa det här nya som jag skrivit ner och jag kanske ändra något. Jag är glad över att det äntligen går framåt! Igår kväll läste jag också vidare iMin europeiska familj, de senaste 54 000 åren. Jag fortsätter läsa idag, för då fortsätter även skrivinspirationen att komma. Ni vet när man läser välskrivna böcker, då sätter författarsinnet igång och jobbar samtidigt. Hoppas att ni får en fantastisk tisdag, så hörs vi väl om ett inte alltför långt tag igen.

RSS 2.0