Bra läsupplevelser och en solig måndag

Hej! Här har det stått tomt ett tag, det råkade bli så. Men måndagar, en ny vecka kan innebära nystart. Jag har suttit och skrivit in det senaste på "Meningen med allt var nog att det skulle bli vi två". Och måste än en gång säga att jag nog ändå är ganska nöjd med den här berättelsen. Men, jag tänker ju att jag ska jobba så mycket mer med den. Så vi får se hur det hela slutar. Jag är taggad på att hela ett grymt resultat med er i slutänden i alla fall. Annars har jag läst ut otroligt bra böcker på sistone, Monogrammorden av Sophie Hannah och den senaste Ordbrodösen av Anna Arvidsson. Alltså jag har några grymma bokrecensioner att ta tag i. Vad tror ni? Jag tänkte börja läsa Min Europeiska Familj De senaste 54 000Åren av Karin Bojs nu. Mycket bokprat blev det visst här. Har ni läst någon av böckerna? Berätta gärna om eran läsupplevelse! Ha en bra måndag, med en bra bok nära tillhands så hörs vi under veckan.

Skrivinspiration och Hercule Poirot

Min härliga och bra skrivinspiration fortsätter. Jag skriver mycket på "Meningen med allt var nog att det skulle bli vi två". Vet inte hur det blir, om inte annat kommer jag underfund med något när jag skriver in det på datorn. Jag skrev en del igår som jag inte bestämt mig för om jag gillade eller inte. Måste nog läsa om det idag, upprepa det tyst för mig själv. Sedan skriva vidare ett tag. Men det mesta känns bra redan vid steg ett vilket kan tyda på att det kan bli ännu bättre efter mycket jobb. I slutet av förra veckan skrev jag in en ny del på datorn. Min tanke är att inte vänta alltför länge till nästa gång heller. Rättade äntligen igenom lite till på "Drömmar blir verklighet del 3". Det är så litet kvar så att det blir frustrerande när man inte rättar alltför ofta. Ni vet. Men snart så kan jag säkert börja dela den sista delen med er. Planen sedan är att skriva om del 1 och jag skulle vilja göra fortsättningen "Innan allt hände" och "Efter allt hände". För att läsarna ska förstå hela storyn bättre. Om inte annat gör det mig, författaren vettigare och klokare. Men jag får se vad det kan bli utav det. Åh, vad jag vill skriva mer i fantasy-genren! Sedan har vi kanske deckare också, det hade också varit roligt att skriva mer utav av. Jag myser ner mig i sängen och läser mer i Monogrammorden av Sophie Hannah. Jag vill läsa mer om Hercule Poirot och lära känna honom, underbar karaktär!

Anna Arvidsson

Bildresultat för anna arvidsson författare
Anna Arvidsson föddes 1978. Hon bor i Stockholm och jobbar som kommunikatör. Som författare debuterade Arvidsson 2017 med boken Ordbrodösen. Boken handlar om kvinnor som väver med ord. Är man ordbrodös kan man styra andra människors liv med en skriven text. Anna Arvidsson har skrivit mycket i hela sitt liv, dagböcker, brev och noveller...
 
Bildkälla: http://www.metro.se/artikel/anna-arvidsson-tog-makten-%C3%B6ver-orden-xt

Monogrammorden, Sophie Hannah (Agatha Christie) - Baksida

London 1929. Hercule Poirot intar i stillhet sin sedvanliga torsdagsmiddag på Pleasant's Coffee House när en skärrad kvinna stormar in genom dörren. Hon är vettskrämd och påstår att hon snart kommer att bli mördad, men hon ber ändå Poirot lova att inte leta efter hennes mördare. Hennes död är det enda sättet att skipa rättvisa för det hon gjort.
Senare samma kväll hittas tre gäster mördade i sina sovrum på eleganta Bloxham Hotel. I var och en av offrens munnar finns en manschettknapp. Medan Poirot kämpar med att få ihop delarna i det grymma pusslet, förbereder mördaren ett fjärde sovrum på hotellet...
 
 

Snöyra, och bokmys...

Jag måste skriva om hur mysigt jag hade det när jag skrev ihop bokrecensionen av Kodnamn Verity. Jag satt i min säng under en filt, med Yo Yo Ma (cello) som musik bredvid mig. Lyssnade på något som jag hittade där de diskuterade olika stycken vilket var intressant att höra. Bredvid mig hade jag en stor kopp te och lite nötter. Där tänker jag nog slå mig ner senare i veckan och skriva in berättelse. Jag har skrivit en hel del på Meningen med allt var nog att det skulle bli vi två. Och jag funderar fortfarande på något bättre namn till berättelse innan jag kommer fram till att det nog får vara så tills vidare. Annars är jag faktiskt ganska nöjd med berättelsen, sedan är jag mer nöjd med vissa delar. Den här gången är steg två, efter att ha skrivit ner allt, att läsa igenom det själv. Ändra, jobba om och komma på saker först. Innan den stora sluträttningen. Tanken känns bättre. Kanske lite proffsigare? Jag föreställer mig i alla fall att det kommer bli superbra i slutänden. Har jag sagt att jag älskar positiva inställningar? Idag yr snön förresten utanför fönstret. Under natten återvände vintern. Ni vet när man tittar ut och det är lite smådisigt så att man knappt ser snön, förmodligen också för att det kommer så mycket små snöflingor på en gång. Tidigare har jag sett snödroppar och nu kan jag bara tänka på hur mycket de stackars blommorna måste frysa. Är det inte intressant hur man skriva ihop berättelser på det sättet, bara genom att betrakta omvärlden. Någon gång ska jag nog försöka gå in i det mer som en övning och utveckling. Men inte just nu. Planen för närmsta timmarna är att dricka upp teet och kanske läsa. Jag har börjat läsa Monogrammorden av Sophie Hannah. Den är så spännande! Jag är inte alls förvånad över att boken redan håller på att ta slut, fast det är lite tråkigt. Efter det här kommer jag nog läsa mer deckare. Har ni tips på deckare som man borde läsa? Stanna inne med en kopp te och en bra bok, så hoppas vi på bättre väder nästa vecka!

Kodnamn Verity, Elizabeth Wein - Bokrecension

Elizabeth Wein är en amerikansk författare som föddes den 2 oktober 1964. Författaren föddes i New York och bor nu i Skottland med sin man och sina två barn. Wein skriver historiska böcker för unga vuxna. Författaren blev internationellt uppmärksammad när hennes bok Kodnamn Verity kom. Boken kom ut år 2012 och är första delen i serien Young Pilots. I serien finns ytterligare två böcker! Elizabeth Wein har också skrivit serien Lion Hunters vilket är en återberättad version av legenderna om Kung Arthur. Författaren har tilldelats en rad litterära priser för sina romaner, bl a Printz Award Honor för Kodnamn Verity.
 
Jag ska försöka skriva om handlingen i Kodnamn Verity nu, utan att avslöja för mycket. Boken utspelar sig i det naziockuperade Frankrike år 1943. Huvudpersonerna är då de två vännerna Julie och Maddie. Julie är uppväxt i Skottland vid Craig Castle med sina fem bröder.

Under tiden som andra världskriget pågår har Julie arresterats av Gestapo i det naziockuperade Frankrike. Efter flera veckor av tortyr är det enda hon kan göra att skriva ihop en bekännelse. Under större delen av boken får man läsa Julies erkännande. Hon ska avslöja sanningen.

Den andra huvudpersonen är piloten Maddie, vännen. Det är Maddie som flyger planen. Hon kan många olika flygplansmodeller, vilket man får läsa mycket om. Elizabeth Wein har också ett flygcertifikat och har gjort många omfattande flygresor världen över. Hur återberättar man egentligen den här historian, hela Julies och Maddies berättelse? Det går helt enkelt inte.

Jag har själv läst Kodnamn Verity nu under en längre period. Mitt i boken kom jag väl in i en lässvacka och rörde inte boken på ett tag. Jag började komma in ordentligt i boken igen i slutet av Julies berättelse. Hela Kodnamn Verity är skriven så att man får följa berättelsen ur båda huvudpersonernas perspektiv, vilket är så intressant! Sedan läste jag ur Maddies perspektiv i ett svep. Och nej, den hade troligtvis inte alls varit lika bra om den vore skriven på ett annat sätt. Hela boken var helt fantastisk! Att läsa om vänskapen mellan Julie och Maddie berörde mig, deras historia, deras berättelse. Vackert.

I den här berättelsen framstår kvinnorna som de STORA HJÄLTARNA. Jag önskar att världen såg ut så mer. Boken tar ju också upp mycket historia. Hm, lärorikt, det är inget jag läser så mycket av i vanliga fall.

 Jag älskade boken, den var fin, berörande och hemsk. Jag tycker att alla borde läsa boken!

 

Jag har en ny inställning!

Ju mer som jag har skrivit den senaste tiden har jag funderat över skrivandet. Och nu har jag bestämt mig för att jobba mycket mer med varje berättelse från och med nu. Rätta igenom det noga efter varje gång. Till och med skriva mer om vissa delar någon dag. Mer om karaktärer. Gör om och göra "rätt". Göra egna markeringar, egna rättningar innan korekturläsningar. Med dessa nya inställningar fortsätter jag skriva och känner mig riktigt peppad på fortsätta på att göra det! Men framförallt gå in med en inställning om att det kan ta flera år att få det bästa färdigt. Fast då är det okej att det gör det. Sedan ser jag framemot att dela resultatet med er. Jag älskar att skriva och uttrycka mig!
 

Ett hej igen!

Nämen hej, åh det var så länge sedan! Supertråkigt och jag har saknat den här sidan. Jag äskar ju att skriva, uttrycka mig. Jobba med berättelser. Jag har kommit in i en seg fas så jag ligger lite efter i min planering. Det bli bättre och det går äntligen åt rätt håll. Dem senaste dagarna har jag skrivit mycket för första gången på länge. Den känslan är överlägset bäst. Läst har jag också gjort en del i Kodnamn Verity så snart lär det komma en bokrecension. Jag kommer tillbaka mer under månaden, jag ville bara uppdatera att jag lever och att jag tänker fortsätta skriva här. Tack för att ni läser så hörs vi med toppen uppdatering under våren!

RSS 2.0