Hypnotisören, Lars Kepler - Bokrecension

Spännande deckar har jag skrivit alldeles för lite om. Jag har velat läsa Hypnotisören av Kepler länge och den här sommaren har jag äntligen gjort det. Jag ångar inte en sekund.
Det börjar med ett mord på en man i et omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba, Stockholm. Mannen är död och sedan hittar man resten av hans familj i deras radhus. Den enda som har överlevt är sonen, svårt skada, men som sagt vid liv. Systern saknas. Vart är hon? I fara? Kriminalkommissarie Joona Linna vill skynda på förhörsprocessen och kontaktar läkaren Erik Maria Bark. Han blir övertalad om att hypnotisera den skadade pojken. Hypnotisören. Men är det verkligen rätt? Erik Maria Bark bryter mot ett gammalt löfte om att aldrig mer hypnotisera och sedan händer det massa andra saker.
Boken utspelar sig runtomkring i Stockholm. Det var kul att läsa där jag kände igen alla platser och säkert gått flera gånger. Fast Hypnotisören har också fått en del kritik. Jag läste t ex i en kommentar att man inte riktigt får komma nära karaktärernas känsloliv. Men det bästa var nog ändå att huvudpersonerna ibland gjorde fel i situationer som många andra skulle göra något bättre i. Ja, äsch söker ni på Hypnotisören och kritik så lär ni hitta. Själv tyckte jag att boken var otroligt bra och längtar efter att läsa mer om Joona Linna i fortsättningen Paganinikontraktet. Hypnotisören av Lars Kepler fick 5 av 5 stjärnor av mig!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0