Att skriva med en mer berättande text?

Jag läste ett inlägg någonstans. Som jag förstod det handlade det om att man inte ska skriva sina berättelser med för mycke tal. Tidigare skrev jag väldigt mycket på det sättet, med tal hela tiden och knappt någon berättande text alls. Hur kul är det att läsa? Man kan såklart skriva det på ett snyggt sätt också. Under de senaste åren tycker jag att jag har lyckats utveckla det i mitt skrivande och idag skriver jag mer med berättande text, mer så att man får ta bort när det blir för mycket information. Haha, då har jag det hellre så. Det är nog något av det roligaste att skriva, just den där berättande texten. Beskriva miljöer eller bara kroppsspårk. Det där sista är jag sämre på att få in i texterna. Vilken kanske skulle göra mina berättelser mer levande och mycket bättre.
 "Titta där kommer en fågel!" Sofie tog upp kikaren och riktade den ut mot sjön. Där gupade en ensam mås. Hon flinade för sig själv. "Haha, nej men det är bara en mås", suckade hon några sekunder senare.
Alltså i meningen som någon säger vill jag bli bättre på att få in vad som händer. Förstår ni hur jag menar? Ge mig gärna fler exempel som det ovan? Ni är säkert mycket bättre på det här än jag! Så här kommer en liten sommarövning på det här. Jag ska själv sätta mig ner och försöka komma på fler. Roligt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0