God jul bokvänner!

Hej! Visst var det ett tag sedan? Men just idag, på julafton och när året lider mot sitt slut vill jag säga hej. Tänk er, om en vecka välkomnar vi 2018? Fast, en nyårshälsning skriver jag gärna ihop då.
Jag har precis haft en mysig lässtund i "The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian" av Sherman Alexie. Engelskaläsning en stund varje dag gör sakta att min förståelse för språket växer. Jag tycker många gånger att jag förstår en handling mycket bättre idag. Hm, utan att liksom förstå varenda ord och ibland heller mening. Faktiskt roliga och intressanta tankegångar som jag ser framemot att jobba vidare med. Annars känner jag nog att jag behöver jobba mer med mitt uttryck på engelska. Hur ska jag bygga upp meningar till exempel? 
Den svenska skribenten som jag är och utvecklas som, är så fantastisk att hitta i ett annat språk.
 
Under senaste tiden har det inte alls blivit varken läsande eller skrivande på svenska. Ändå tycker jag att jag på något sätt har testat mig fram i nya uttryckssätt, skrivsätt där också.
Mycket i dikter. Under jullovet ska jag sätta mig ner och samla dikterna i ett häfte. Sedan ser jag framemot att komma underfund med ännu mer inom den genren. Lära mig och utveckla, fördjupa.
 
Åh, jag har så många idéer för den här sidan och jag längtar efter att dela med mig av det.
Förhoppningvis alldeles runt hörnet bara. 
Nästa gång jag skriver här blir troligtvis med en bokrecension på Sherman Alexies bok. Jag närmar mig slutet och har faktiskt redan några tankar till recensionen. Måste komma ihåg att skriva ner mina funderingar så att jag inte glömmer bort det bara.
Och såklart står även böcker på min önskelista i år, vilka jag säkert försöker dela med er innan det nya året.
Fortsätt läsa, skriva och inspirera, så hörs vi inom kort. God jul bokvänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0