De sista timmarna på året i en nyårshälsning

Året lider mot sitt slut! Jag frågar mig själv hur bokåret varit? Det känns som att det varit fantastiskt!
Jag har hittat många roliga bokkonton på Instagram under 2017 och jag ser framemot att fortsätta följa er alla. Böcker förgyller livet på många olika sätt! I år har jag också börjat använda Goodreads ännu mer och den appen har verkligen gjort min läsning mycket roligare också. Dessutom är det kul att se tillbaka på alla böcker som jag har läst, se hela bokhyllan som skapas? 
Det som jag pratar om och upplever är nog gemenskapen som jag får genom intresset, genom böcker. Och den gemenskapen är jag så otroligt peppad på att få fortsätta vara en del utav. Dela med mig av vad jag läser och hur jag utvecklas i mitt skrivande uttryck. För skribenten i mig är något jag gillar och vill bli bättre på att använda, i olika former och sammanhang. 
Så, hur har bokåret varit kan jag fråga igen? Det bästa året. 
Visst kunde det inte heller fått ett bättre slut, nu när jag börjat läsa Stephen Kings Det. Mitt första intryck har varit, "Boken är så bra!". Ja, och då har jag ju i stort sett hela kvar fortfarande. Stephen King får följa med in i det nya året nu också, sedan ser jag framemot att skriva ihop bokrecensionen.
Vi hörs igen nästa år, och gör tillsammans bokåret till något väldigt bra.
Önskar er alla ett gott nytt år !
 

Det, Stephen King - Baksida

Åh hade längtat så mycket efter att få Det! S
Stephen King kommer att få göra mig sällskap på Nyårsafton och även under början på det nya året. Boken är dessutom lång och tjock. Okej, fast det här med tjocka böcker vet vi ju att det både kan vara något bättre och sämre. Hoppas boken lever upp till mina förväntningar! Har någon av er läst Det
 
Bokens baksida: 
 
Skräcken som inte skulle upphöra förrän tjugoåtta år senare - började, såvitt jag vet och kan berätta, med en båt gjord av en tidningssida som seglade fram i en rännsten som nästan svämmade över efter allt regnandet. 
 

Begravd Jätte, Kazuo Ishiguro- Baksida

Ja, under granen låg ju några böcker. De senaste åren har jag bara önskat mig böcker, en del har blivit lästa och andra ligger fortfarande och väntar. Nästan sådär att jag borde önska mig en större bokhylla härnäst... Jag ser i alla fall framemot mitt läsår 2018 nu. Wow, så spännande! 
Den första boken som jag vill dela med mig av från årets julklappsböcker är Begravd jätte av Kazu Ishiguro, årets nobelpristagare i litteratur. Minns att jag länge tänkt att skriva något om författaren, fast det får nu bli i samband med att jag kommer läsa boken istället. 
 
Bokens baksida: 
 
Det är 500-tal i det land som en gång ska bli England. Romarna försvann för länge sedan, och i landskapet rör sig människor på obestämd flykt; föräldrar söker sina barn, barn söker sina föräldrar. Men det är också en värld befolkad av monster och demoner. Och mitt i allt detta befinner sig Axl och Beatrice, ett åldrat par som ger sig ut på en lång och farofylld resa för att hitta sin son, sedan många år försvunnen. 

God jul bokvänner!

Hej! Visst var det ett tag sedan? Men just idag, på julafton och när året lider mot sitt slut vill jag säga hej. Tänk er, om en vecka välkomnar vi 2018? Fast, en nyårshälsning skriver jag gärna ihop då.
Jag har precis haft en mysig lässtund i "The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian" av Sherman Alexie. Engelskaläsning en stund varje dag gör sakta att min förståelse för språket växer. Jag tycker många gånger att jag förstår en handling mycket bättre idag. Hm, utan att liksom förstå varenda ord och ibland heller mening. Faktiskt roliga och intressanta tankegångar som jag ser framemot att jobba vidare med. Annars känner jag nog att jag behöver jobba mer med mitt uttryck på engelska. Hur ska jag bygga upp meningar till exempel? 
Den svenska skribenten som jag är och utvecklas som, är så fantastisk att hitta i ett annat språk.
 
Under senaste tiden har det inte alls blivit varken läsande eller skrivande på svenska. Ändå tycker jag att jag på något sätt har testat mig fram i nya uttryckssätt, skrivsätt där också.
Mycket i dikter. Under jullovet ska jag sätta mig ner och samla dikterna i ett häfte. Sedan ser jag framemot att komma underfund med ännu mer inom den genren. Lära mig och utveckla, fördjupa.
 
Åh, jag har så många idéer för den här sidan och jag längtar efter att dela med mig av det.
Förhoppningvis alldeles runt hörnet bara. 
Nästa gång jag skriver här blir troligtvis med en bokrecension på Sherman Alexies bok. Jag närmar mig slutet och har faktiskt redan några tankar till recensionen. Måste komma ihåg att skriva ner mina funderingar så att jag inte glömmer bort det bara.
Och såklart står även böcker på min önskelista i år, vilka jag säkert försöker dela med er innan det nya året.
Fortsätt läsa, skriva och inspirera, så hörs vi inom kort. God jul bokvänner!

RSS 2.0