Mellan dig och dig, Katarina Kieri - Bokrecension

Jag började läsa Mellan dig och dig av Katarina Kieri under sommaren. Boken var kort och ganska lättläst. Huvudpersonen heter Tora och hon är sjutton år. Hon bor med sin pappa som Tora tycker borde skaffa sig ett lexikon i lägenhet. I samma hus bor också lilla Minna med sin pinne. Mamman har träffat en ny kille och stuckit iväg med honom. Tora kallar honom för grisen. Bibliotekarien Sven som drar handen genom sitt rufsiga hår. Kanske tycker Tora han är lite söt till och med? Så har hon såklart sin kompis Ivar. Tycker Tora mer om honom än som bara en vän? Vad ska man tro när man läser det här utdraget från boken om vännen...
 
Jag ser bilder framför mig ibland. Bilder där jag sticker in min hand under Ivars arm, där vi ser på varandra, där vi ler stort och börjar springa. Bilder där vi så småningom stannar upp, först andfådda och skrattiga, och sedan allvarliga och tysta. Bilder där vi står mitt emot varandra och ser djupt in i den andres ögon, där vi fattar varandras händer och sedan...
 
Tora är med i kulturguppen som bibliotekarien håller i. Sven har en idé om att anordna en show under Kulturnatten med blandade nummer. Mellan dig och dig utspelar sig under en höst som blir till vinter. Under här tiden börjar Tora skriva posei mycket. Och hon är ganska duktig - Sven tycker att hon ska prata på Kulturnatten. Texten börjar så här:
 
Det finns en musik som är som brinnande höstlov.
Det finns en musik som är som betongvita hus.
Det finns en musik som är som fastfrusen väntan.
Det finns en musik som är som en stenhård vägg.
 
Det finns en musik som är som orolig oror.
Det finns en musik som drunknar i gråaste grått.
Det finns en musik som berör med sitt innersta avstånd.
Det finns en musik som tvekar till tonerna dör.
 
Jag gillade Mellan dig och dig. Författren Katarina Kieri skrev skickligt och jag tycker om poesin. Boken var intressant... och spännande? Jag vet inte om jag tycker att spännande är rätt ord för en sådan här bok. Fantasyböcker kan vara spännande? Förstår ni hur jag menar? Jag skulle tipsa ugdomar som kanske inte har ett jättestort läsintresse att ändå läsa boken. Den här boken upplevde jag som en enkel bok att relatera till för att många kanske går igenom liknande funderingar under högstadiet och gymnasiet. Jag tycker att alla ungdomar borde läsa boken! Mellan dig och dig av Katarina Kieri fick 5 av 5 stjärnor.

 


Kommentarer
Postat av: Sandemo

Helt otroligt bra! Vi är ett gäng nu som passat runt boken och alla är övertygande om att alla ungdommar borde läsa den.

Svar: Ja visst är den bra! Vad roligt att ni också tycker det :D En fantastisk bok!
Hanna

2017-08-30 @ 20:07:48
URL: http://letabok.se/bok-genre/fantasy/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0