Resan till Sagobyn (Del 1) 5

Vi kom ut i stallet efter en stund. Jag gjorde i ordning Sojan snabbt innan jag ledde ut henne på gårdsplanen.

-         Pyret! Ska du med eller? ropade jag.

Pyret kom genast springande. Jag såg honom komma runt den röda husknuten. Pyret fick inte vila. Jag hoppade genast upp på hästryggen och så var vi iväg. Vi galopperade på små, små grusvägar, förbi stora, stora gröna och gula ängar och fält. Vi stötte på en man med sin katt. Det var Holger med sin katt Krakel. Pyret stannade förstås och skällde på Krakel. Den hunden och katten hade något problem. Varje gång vi stötte på Krakel skulle Pyret skälla och ha sig. Jag fick till slut hoppa av hästryggen och ta tag i Pyret. Jag bad om ursäkt. Holger och jag hann växla några ord också.

-         Jaha! Var är ni på väg då? frågade Holger nyfiket.

-         In till Sagobyn hela gänget, förklarade jag.

Jag berättade dock inte för Holger att vi letade efter en skatt. Vad skulle han sagt då? Struntprat? Hur många 31-åringar letade efter skatter egentligen?

-         Jo, ja. Jag ser det, hela gänget. Både katten, hunden och hästen. Hm. I byn var jag precis, sa han.

-         Jasså ja. Jag tror att vi får fortsätta om vi ska komma fram någon gång. Hälsa fru Myra! sa jag.


Pågående och avslutade..

Hej! Veckans uppdatering låter nog väldigt bra, i alla fall i mina öron. Just nu är jag hemma och är förkyld vilket är en perfekt kombo med att skriva mycket. När jag skriver kan jag känna att jag gör något vettigt också, vilket är en väldigt härlig känsla - att jag inte ligger stilla i soffan hela dagen liksom. Jag har kommit vidare ordentligt på "Drömmar blir verklighet" 2. Novellen med tema "Vatten" är färdigarbetad. Den här veckan hoppas jag på att jag kan fortsätta rätta första delen av "Drömmar blir verklighet". Just nu känns det börjar det kännas mer av att jag bara har en sak igång "Drömmar blir verklighet" alltså. Vilket är väldigt skönt. Det var ett tag sedan var så. Jo, en liten till rolig grej förresten. Jag har börjat dela upp mina berättelser i olika plastfickor, eller kategorier kan vi säga. En "Pågående" och en "Avslutade". Jag funderar på att göra en ny kategori också  och döpa den till "Fortsätta arbeta på/Jobba om" ungefär. "Julen 2034" och novellen på tema "Vatten" är typiskt sådana berättelser som jag vill jobba om så småningom. Jag tänker mig att i början på ett nytt år ska jag börja jobba om en berättelse. Vi får se hur blir till januari det är vad jag tänker just nu. Förresten så har jag äntligen börjat läsa på en ny bok - en bok som jag velat läsa väldigt länge också. Så någon gång idag hamnar jag nog där i soffan ändå...
 

Stad av Aska, Cassandra Clare - Bokrecension

 Cassandra Clare är en amerikansk författare som egentligen heter Judith Rumelt. Cassandra föddes år 1973 i juni i Iran. Hennes föräldrar är amerikanska.  Förutom Iran så har hon också bott i Frankrike, England och Schweiz.
 
Innan Cassandra Clare blev författare jobbade hon på många kvälls- och nöjestidningar. Cassandra har skrivit serien ”The Mortal Instruments” som har blivit väldigt stor. Hon är även författare till en av de mest berömda Harry Potter fanfictions, The Draco Trilogy. Hon har också skrivit en fanfiction för Sagan om ringen, The Very Secret Diaries. (Fanfiction är att man skriver en egen berättelse om en karaktär som redan finns.)

 Stad av Aska är fortsättningen på Stad av Skuggor. Det är den andra delen i boken av sex delar. I Stad av Aska så är Clary helt indragen i stugjägarnas värld. Clarys mamma är fångad av Valentine och ligger i koma och Clary vill förstås göra allt för att rädda sin mamma. Världen är som ny för Clary – en värld som Clarys mamma har döljt för henne så länge. Hon kan se varulvar, vampyrer och älvor. Allt som Clary bara har läst om i böcker tidigare. Men hon har ju fortfarande Simon. Han är precis som vanligt – vanliga gamla Simon som han alltid varit och så har hon Jace. Simon och Jace kommer verkligen inte bra överens. Båda två kanske känner lite extra för Clary, det verkar som att hon är än en vän för killarna. Men vem känner Clary för på det sättet? Bland Jace syskon sprudlar också kärleken.

 Jag älskar att all romantik finns med blandat med de mer spännande delarna. Min kompis och jag rätt så delade åsikter i den här boken – vilket gör det väldigt kul att diskutera den. Hur vill vi att det ska vara? Vem passar Clary tillsammans med? Boken lämpar sig för ungdomar tycker jag.


@ord_guld på Instagram

Hej på er! Jag tänkte att som en liten rolig torsdagsgrej att skriva om den här veckan så ska jag ta upp Instagram. Jag har gjort ett instagramkonto som är kopplat till den här bloggen. Så jag lägger upp sådant som intresserar mig med skrivandet/författandet. Superkul. Tänkte i alla fall testa på det ett par veckor och se hur långt jag kommer med det. På instagram kallar jag mig @ord_guld - jag vet inte riktigt varför det blev så. Det lätt finare än bokstverberttelser. Hoppas ni vill följa mig på instagramkontot också. Må så gott så hörs vi under helgen!
 

Resan till Sagobyn (Del 1) 4

Nu skulle Pyret få mat. Torrfodret skramlade när det åkte ner i skålen. Pyret dunsade med svansen i golvet. Det knaprade och knastrade när han tuggade i sig maten. Jag tog upp morgontidningen som jag i farten på morgonen slängt ifrån
mig i diskhon. Tidningen hade fått en stor fläck från vattnet som droppade från kranen. Mysan hoppade upp på köksbordet när jag satte mig tillrätta med tidningen. Hon satte sig mitt på bordet och började slicka sig. Det var morgontvätten. Emellanåt tittade hon på mig för att se om jag var färdig. Precis som om hon väntade på att vi skulle iväg på vårt äventyr. Till slut lade jag ifrån mig tidningen. Det kom att glatt jamande från Mysan. ”Äntligen”, lät det som att hon sa.

Riktigt mycket gjort!

Hej på er! Sen förra veckan känner ja mig riktigt produktiv. Jag har hunnit med att göra så mycket. Jag fått klart rättningar av bokrecensioner och sista rättningen av "Resan till Sagobyn" är gjord, så där ska det bli bok nu. Jag har kommit vidare på "Drömmar blir verklighet" till ett nytt kapitel. Tänker mig att jag ska skriva klart hela den berättelsen innan jag skriver in det på datorn och så håller jag på med en rättning utav en novell på temat vatten just nu.
 

Ytterlighet

Jag tänkte få ner ett nytt ord - Ytterlighet. Vad betyder det? Ytterlighet betyder "långt utöver normala gränser gå till ytterligheter." Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det närmare. Källa: http://www.betyder.se/vad-betyder.php?q=21212&Ytterlighet
 

Fortsätter jobba med "Drömmar blir verklighet" o lite annat...

Hej på er!
Så, uppdateringen om hur det går får bli på en onsdag den här veckan, men det gör väl inget? Igår kväll satt jag och mamma och rättade igenom en novell som jag skrivit på temat "Vatten". Tänkte skriva mer om det lite senare under hösten. Så den rättningen ska jag få igenom på datorn den här veckan hade jag tänkt. Kom även igenom rättning av bokrecensionen "Mitt först liv" av Bodil Malmsten. Båda dessa grejer ska sedan rättas igenom ytterligare en gång innan jag känner mig helt färdig med det, för tillfället. "Resan till Sagobyn" kanske kan få den sista rättningen imorgon innan det snart kan bli en liten bok utav det. Jag försöker mata ner på projekten så att jag bara har en sak igång och kan koncentrera mig på det. "Drömmar blir verklighet" har jag skrivit in på datorn så långt som jag har hunnit skriva. Tänker mig att det ska bli något enstaka kapitel till där. I skolan skriver jag förresten på en fortsättning på en liten del av början precis av Per Nilssons "Hjärtans fröjd" - så det tänkte jag så småningom också dela med er. Kul grej att dela här kanske? Så där har vi nog veckans uppdatering. Vi hörs vidare om hur det går nästa vecka!
 

Resan till Sagobyn (Del 1) 3

Mysan satt på verandaräcket när jag kom in på gården med Pyret. Hon satt där i solen och såg ut att vara en riktig livsnjutare. Mysan jamade när jag kom upp på verandan, precis som om hon hälsade mig välkommen hem. Medan jag låste upp dörren så tog Mysan ett skutt ner från räcket. Jag släppte in Mysan och Pyret i huset, satte på mig mina röda gummistövlar och smällde igen ytterdörren igen. Jag gick över gården bort till ladugården. Kossorna råmade till mig när jag kom. Rosa kom och nosade och slickade mig i ansiktet. Jag skrattade och pussade henne tillbaka i pannan. Egentligen skulle jag behöva städa igenom ladugården, men det var inte det jag var här för nu. Jag gick igenom gången i ladugården och in till stallet. Jag lämnade lukten av kor bakom mig och doften av hö slog emot mig. Jag fick ett välkomnande genom ett gnäggande från Sojan. Jag gick mot hästen.

-         Hej vännen, sa jag och sträckte fram mina händer mot henne. Sojan nosade på mina händer. Efter en stund kom ett gnäggande ifrån henne. Det lät precis som om hon undrade var godiset var.

-         Imorgon får du det, förklarade jag för Sojan. Hon gnäggade glatt, som om hon förstod mig.

Jag och min häst hade ett fint band mellan oss. Ofta tyckte jag att det kändes som om hon förstod mig när vi pratade. Jag älskade att gå ner till stallet ibland och bara sitta där med henne en stund. Då satt jag i ett hörn med knäna uppdragna och lutade huvudet mot knäna. Sojan la sig då alltid med en duns i höet. Hon vilade huvudet i höet och tittade upp på mig. Efteråt fick jag alltid sitta och pilla bort höstrån från hennes öron. Då låg hon med huvudet i mitt knä, blundade och såg ut att riktigt njuta.

-         Sojan! Imorgon tjejen så ska vi ut på äventyr, berättade jag för Sojan.

Hon gnäggade till svar.


Stad av Skuggor, Cassandra Clare - Recension

 Cassandra Clare är hon mest känd som, egentligen Judith Rumelt. Cassandra föddes år 1973 i juni. Författaren föddes i Iran. Hennes föräldrar är amerikanska.  Förutom Iran så har hon också bott i Frankrike, England och Schweiz. Hon är en amerikansk författare. Innan Cassandra Clare blev författare jobbade hon på många kvällstidningar och nöjestidningar. Cassandra har skrivit serien ”The Mortal Instruments” som har blivit väldigt stor. Hon är även författare till en av de mest berömda Harry Potter fanfictions, The Draco Trilogy. Hon har också skrivit en fanfiction för Sagan om ringen, The Very Secret Diaries.

”Stad av Skuggor” handlar om Clary som i boken början lever ett helt vanligt liv. Hon går i skolan och hennes bästa kompis som hon är med hela tiden heter Simon. Clarys mamma jobbar som målare och så är det Luke. Luke har varit med i hela Clarys liv. Boken utspelar sig i New York. Allt börjar när Clary är ute med Simon på klubben Pandemonium. Hon ser en blåhårig kille som smyger sig in i förrådsrummet. Clary blir nyfiken och följer efter honom. Och där vänds hela hennes liv upp och ner, när hon träffar skuggjägarna och Jace förstås. Boken är en fantasybok. Den var väldigt spännande! Både spänningen fans med och kärleken. Boken lämpar sig för 10, kanske 12 och uppåt i tonåren skulle jag säga.


Cassandra Clare

 
Cassandra Clare är hon mest känd som, egentligen Judith Rumelt. Cassandra föddes år 1973 i juni. Författaren föddes i Iran. Hennes föräldrar är amerikanska.  Förutom Iran så har hon också bott i Frankrike, England och Schweiz. Hon är en amerikansk författare. Innan Cassandra Clare blev författare jobbade hon på många kvällstidningar och nöjestidningar. Cassandra har skrivit serien ”The Mortal Instruments” som har blivit väldigt stor. Hon är även författare till en av de mest berömda Harry Potter fanfictions, The Draco Trilogy. Hon har också skrivit en fanfiction för Sagan om ringen, The Very Secret Diaries.
 
Bildkälla: http://themagisterium.wikia.com/wiki/Cassandra_Clare
 

De eller dem?

I torsdags hade jag tänkt skriva om de/dem. För hur ska det egentligen vara - de eller dem? Jag hade ett papper som jag letade efter där det stod väldigt bra om det. Om att man kan byta ut orden mot jag och mig. Jag = De och Mig = Dem. Men som sagt - jag hittade inte det här pappret så jag sökte upp lite och fick fram ett väldigt bra svar från en sida. Man kan också byta ut orden mot Vi och Oss. Alltså att Vi = De och Oss = Dem. Här är ett bra exempel: "När slutar De i dag?" Vilket då blir "När slutar vi idag". Eller "När slutar jag idag. Visst gör det, det  hela enklare? Men ofta när man talar så använder man ju dom och så bär det ätt att man fortsätter skriva dom också i texter - fast det ju egentligen blir så mycket bättre och mer rätt med de/dem.
Källa: http://www.student.umu.se/under-studietiden/studieverkstad/skriftliga-uppgifter/skrivrad-och-sprakhjalp/de-eller-dem/
 
 
 

Resan till Sagobyn (Del 1) 2

Idag var Pyret full av liv. Han drog och drog i kopplet så till slut släppte jag honom och lät honom springa omkring. Jag satte mig på bänken under äppelträdet och drog in doften av äpplen. Jag har för mig att det var Ingrid Marie. Jag drog fram kartan ur jackfickan. Pappret var skrynkligt. Jag fantiserade om att det fanns en skatt att leta upp. Mitt studerande hitills av kartan hade gett mig resultat att jag trodde att skatten fanns någonstans på det lilla torget nere i  Sagobyn. I mitten av kartan stod det Sagobyn och där fanns ett krys. Jag såg att Mörkerskogen var utritad och mitt hus också. När jag hade kommit fram till att skatten måste finnas i Sagobyn här om dagen så hade jag bestämt mig för att i helgen ta en ridtur på min häst Sojan in till Sagobyn. Jag tänkte att jag ju måste börja någonstans.

-         Pyret, kom hit! ropade jag.

Jag kom ingen vart med mitt mina kartstuder idag heller. Pyret kom springande med nosen i vädret. Han såg lite sådär småsur ut över att vi redan skulle hem. Han såg upp på mig med sina mörkbruna ögon när jag kopplade honom.

-         Duktig Pyret, sa jag och rufsade honom i den bruna mysiga pälsen innan jag drog på mig mina stora vita och tjocka vantar.


Färdig rättning och bokrecensioner

Hej på er! Här kommer veckan uppdatering. Jag har inte skrivit så jättemycket. Jag är lite ur form och då blir det lätt så. Fick ju till en bokrecension där i förra veckan, vilket kändes väldigt bra för mig att äntligen få det gjort. Dessutom har jag en del fler bokrecension som jag vill få till. Så idag har jag också hunnit med lite. Jag blev klar med rättningen av "Resan till Sagobyn". Nu ska rättningen dock rättas igenom och efter det blir det äntligen en ny bok. Tjoho! Jag ska ta tag i att sätta in lite i pärmen och så ska jag fortsätta skriva på "Drömmar blir verklighet". Så det är lite som jag vill prioritera resten av veckan. Imorgon kommer förresten fortsättningen av "Resan till Sagobyn" upp här, så glöm inte kolla in sidan då.
 

Mitt första liv, Bodil Malmsten - Recension

Bodil Malmsten är en svensk författare, dramatiker och kulturskribent. Hon föddes år 1944 i Bjärme som ligger i Jämtland. Hennes far var agronom. Bodil växte upp hos sina morföräldrar i Jämtland och på fosterhem i Vällingby. Bodil Malmsten har studerat vid konstakademien. Författaren har skrivit många dikter. Hon debuterade med en barnbok ”Ludvig åker” år 1970. Bodil Malmsten har även ett eget bokförlag Finistere. Hon har även fått medalj Litteris et Artibus som står för framstående konstnärliga insatser av kungen. Senaste boken kom författaren ut med år 2015, ”Det här är hjärtat”.

I ”Mitt första liv” skriver Bodil Malmsten om sin uppväxt. Om föräldrarnas skilsmässa, om händelser med sin syster, uppväxten hos morföräldrarna och i Vällingby. Det är en rätt så spännande historia att berätta om sin uppväxt. Att författaren tar en med på den resan. På vissa ställen i boken kan jag verkligen få bilder i huvudet av hur det var och såg ut. På andra ställen var jag tvungen att läsa om för att förstå. Något ord som jag inte förstod vilket gjorde meningen svår att förstå. Boken är helt klart inte i en barngenre, skulle jag säga. Tonåringar och uppåt skulle förstå boken. Det här är en bok som jag absolut kommer läsa om vid något tillfälle för att kunna förstå bättre då, troligtvis. Just nu säger jag att boken var bra i alla fall.

 

Resan till Sagobyn (Del 1) 1

Något varmt låg vid mina ben. Något varmt och mjukt. Något pälsigt och grått. Min katt Mysan låg där och spann. Jag strök henne över hennes varma kropp. Jag hade många djur – katten Mysan, hunden Pyret, hästen Sojan och lite kor i ladugården. Nu tog Mysan tog ett skutt ner från sängen och jag började röra på mig. Jag skulle ut med Pyret, hunden. På väg ut från sovrummet plockade jag åt mig det gula pappret som låg på byrån. Det var något som såg ut som en form av en karta. Jag hade hittat det i början av hösten i höet i stallet. Jag hade tagit för vana nu de senaste veckorna att ta med kartan och sitta ner för att studera den en stund medan Pyret sprang omkring i parken.


Skatten i Sagobyn, onsdag och lite trött

 Jag är lite trött. Känner att typ hjärnan är i Danmark och jag är i Sverige. Ehm. Började i alla fall rätta igenom "Skatten i Sagobyn" - Kommit fram till att jag ändrar på berättelsens namn. "Resan till Sagobyn". Så försöker jag nog skriva ihop en fortsättningen. Jag har bara hunnit en liten bit, första raderna nästan precis som jag tänkte dela med er idag. Dock är det en del kvar, mycket kvar jag ska försöka fortsätta när jag har lite ork. Helst skulle jag vilja få till så att det blev färdigt till måndag. Jo förresten "Bodil Malmsten, Mitt första liv" vill jag försöka hinna med att göra en bokrecension på också innan nästa vecka. Så där är lite jobb och så har jag faktiskt ytterligare en bokrecension att göra. Jag ska försöka leta igenom Bodil Malmstens "Mitt första liv" också efter lite nya ord att skriva om. Just nu ska jag i alla fall variera mig lite och spela lite cello, för att kanske fortsätta skriva lite mer senare. Må så gott så hörs vi!

RSS 2.0