Hälften kvar av rättning och ladda upp merpå wattpad?

Hej, nu är jag här igen med en uppdatering. Jag ska försöka komma tillbaka igen till det här med att göra uppdateringen varje tisdag. Vi får se hur det går. Jag ska börja med att nämna att jag äntligen läst ut John Greens Alaska och jag kan bara säga att jag är ännu mer förtjust i John Green nu. Wow! Den boken ska jag försöka fixa en recension på till december. Nu har jag börjat läsa på "Baskervilles hund" - Sherlock Holmes. Den senaste månaden har jag sett alla säsonger av Sherlock Holmes på netflix och där är jag lite småkär med så nu tänkte jag läsa lite böcker i väntan på att fortsättningen ska komma ut. Vad det gäller skrivandet har jag hunnit med att skriva in mer på datorn och jag ska försöka skriva ytterligare lite i helgen på "Halloween"-berättelsen. Med "Drömmar blir verklighet" del 2, så har jag snart rättat igenom halva berättelsen så den kanske jag kan avsluta snart. Det skulle vara kul! Jag ska försöka ta tag också i att ladda upp fortsättningen på "Drömmar blir verklighet" 1 på wattpad. Så där har jag lite att pyssla med under helgen. Må så gott så hörs vi vidare snart!
 

Ängeln Emelie, Del 1 (4)

När jag promenerade iväg till torget som jag sprungit över dagen innan fick jag solen i ögonen. Jag kisade mot torget när jag närmade mig. Det verkade inte vara så många på torget ännu. Sista biten gick jag lite saktare. Torghandlarna stod och gäspade. De brukade vara uppe tidigt. Stånden skulle vara uppställda och färdiga vid sju. Många som bodde i närheten av torget brukade gå hit och köpa sin frukost här. Nu var jag en av dem. Jag plockade åt mig av grönsaker i ett grönsaksstånd. En gurka och två tomater tog jag innan jag gick vidare. En man sålde massa bröd. I en korg låg brödet. Jag tog en stor baguette. Mannen tittade surt på mig.

- Snorungar som du får inte vara här själva, sa han.

Jag tittade upp på mannen. Han hade kort mörkbrunt hår. Hans bruna ögon såg trötta och irriterade ut. Kinderna var stora och ljust rosa. Mannen hade ett svart förkläde på sig.

- Spring hem till mor din nu, sa han till mig.


Igång lite mer igen, hälften av Halloween berättelse?

Hej! Jag väntade med veckans uppdatering om hur det går tills idag så jag skulle kunna ha något kul och nytt att skriva om. För vet ni vad? Nu har jag tagit tag lite grann i alla fall med att skriva. Så nu har jag skrivit in en del av "Halloween"-berättelsen på datorn och så har jag börjat skriva lite mer. Hm. Jag skulle nog säga att jag är någonstans i mitten av det. Men det får gå så fort det går - ingen stress, för då blir resultatet sämre. Men det känns skönt att jobba lite. Får se om jag kan rätta lite mer berättelse också och lägga in lite mer på wattpad så kan jag nog vara riktigt nöjd på fredag.
 

Ringar på vatten, Gull Åkerblom - Bokrecension

Ringar på svart vatten handlar om Ben. Ben är väldigt ensam i skolan men också hemma, han är rätt så utanför på något sätt. I skolan har Ben inga kompisar att vara med och hemma gör alla sitt. Ben tycker om att måla och att gå runt skogen på upptäckfärd. Jag förstod inte riktigt men jag tror att han letade efter sitt ursprung på något sätt där ute i skogen. Bens pappa är intresserad av musik precis som Bens storebror Isak. Med Isak bråkar Ben mest hela tiden. De delar rum och båda två hatar det. Mamman är intresserad av böcker och böcker och böcker – vilket absolut inte Ben är. Det finns en tjej i skolan, Alba Lundin som Ben är intresserad av. I skolan är hon rätt så tjejig och kaxig på något sätt. Men Ben tycker om henne ändå. Plötsligt en dag hittar Bens pappa ett hus till salu. Han tycker att de ska köpa huset. Resten av familjen är skeptiska till flytten, men det blir som pappan vill. Det är där Ben träffar Gier som är kyrkvaktmästare. Det är något mystiskt med det nya huset. Det är precis som att huset vill berätta något för Ben, något som han själv får ta reda på. Samtidigt så upptäcker Ben att Alba Lundin ska sommarjobba hos Gier och hjälpa till. Alba ber Ben om hjälp med en sak. Kan Ben hjälpa henne och varför frågar hon just Ben?

Jag tycker boken var spännande, lite så att man hela tiden ville veta vad som skulle hända. Samtidigt som man faktiskt kunde lägga ifrån sig boken väldigt lätt ändå. Medan med vissa böcker kan man ju knappt lägga ifrån sig. Den känns väldigt ungdomlig, alltså upp till 12 och där omkring.


Ängeln Emelie, Del 1 (3)

Det starka solljuset fick mig att vakna. Solens strålar hittade med lätthet in i
hallen genom fönstret. Jag blundade igen, men ljuset gjorde att jag inte kunde
somna om. Dammet hade både fastnat i mitt hår och på mina kläder. Jag hade gråa
tussar här och var. När jag ställde mig upp föll lite av dammet av. Jag pillade
bort dammet i håret och borstade av mig så gott det gick. Ljuset gjorde de
mörkgrå dammtussarna ljusgråa när de föll till golvet. Dammtussarna blev
genomskinliga av ljuset. En dammtuss fastnade på mitt knä på sin väg ner. Jag
borstade bort den. När jag kom ut i gränden en liten stund senare upptäckte jag
att solen redan värmde. ”Jag måste ha sovit länge”, tänkte jag

John Green

John Micheal Green, kallas för John Green, föddes den 24 augusti 1977 i Indianapolis i Indiana. Han är en amerikansk författare och vloggare på youtube. Den första boken Var är Alaska? , var faktiskt inspirerad av författarens tid på Indian Springs School. Idag har det kommit ut en nyutgiven version på boken som fått namnet Efter Alaska. Sin andra bok Förr eller senare exploderar jag blev John Green inspirerad att skriva efter att han jobbat som elevpräst på ett barnsjukhus.


Blocket fastnat i skolan...

Hej på er vänner! Här kommer äntligen veckans uppdatering om hur det går. Jag vet faktiskt inte exakt vart jag ligger med "Halloween", berättelsen. Nu har jag inte skrivit på ett tag och dessutom så råkar det infalla sig så att blocket som jag skriver berättelsen i har fastnat i skolan. Typiskt. Men jag har för mig att jag i alla fall hunnit en liten bit och min tanke är att skriva ner mer av berättelsen på datorn när jag får möjlighet till det. Så, någonstans där ligger det. Vi hörs vidare snart igen!

Ängeln Emelie, Del 1 (2)

När rösterna kom närmare stod jag gömd i den svala hallen.

- Vad mycket folk det var på torget idag, hördes en mansröst.

- Ja. Mycket liv, svarade en kvinnoröst.

- Jag undrar varför? sa mansrösten.

- Det gör jag med. Men det får vi snart veta, sa kvinnorösten. Ljudet från rösterna studsade mellan husväggarna. Snart försvann ljudet av rösterna bort. Hallen som jag kommit in i var stor. Det var omöblerat, förutom ett litet runt bort i mitten av rummet. En trappa längst upp i hallen ledde upp till andra våningen. Genom ett fönster blåste en kall vind in i rummet. Vinden rörde om i dammet som låg på golvet. När jag gick längre in i hallen såg jag att fönstret inte hade något glas. Bordet var lika dammigt som golvet. Jag konstaterade att ingen hade varit här på länge. En ny vindpust fick dammet på bordet att yra i en virvel. Jag backade för att inte få damm i ögonen. När jag satt mig golvet fastnade massa damm på mina jeans. Jag satt mig så jag lutade ryggen mot väggen. Det var så kallt! Jag drog den svarta tunna koftan som jag haft på mig över axlarna. Det blev i alla fall lite bättre. Jag hade satt mig i ett av hörnen längst in i rummet. Trots att det var så kallt i rummet somnade jag tillslut.


Surrealistisk

Surrealistisk är som att något är overkligt. När något är overkligt kan ju tillexempel vara att trollkarlar och häxor inte finns på riktigt. Eller finns spöken på riktigt? Att något inte finns på riktigt helt enkelt. Surrealism är ett ord som jag också hittar till. Det låter ju som att det skulle kunna vara ungefär samma sak. Surrealism är en riktning inom  modernistisk konst, litteratur och filosofi som uppstod i Frankrike på 1920-talet. Något jag hittar  i samband med de här orden är det här på den här sidan: https://sv.wikipedia.org/wiki/Surrealism "En konstnär kan använda sig av allt – en plump, en linje, den mest konventionella eller okonventionella symbol – för att säga vad han vill ha sagt". Fint! Och lite nya ord dessutom. Om ni klickar er in på sidan står det mer om surrealism och vad det är. Så där får ni mer svar på det om ni vill.

Barnens bokklubb, jullov och John Green,

Halloween och höstlov är ju över nu? Det gick fort. Jag håller på med Halloween-berättelsen fortfarande lite smått. Min tanke är väl att avsluta det innan jullovet. Annars får jag ju skriva om hela grejen till någon julberättelse, eller hur? Så det satsar vi på. Men, jag hatar att vara stressad med en berättelse. Ta den tid det behöver så blir det bäst, så är det ju. Det går framåt också med rättning av berättelser. Just nu läser jag förresten "Efter Alaska" och den boken ser jag verkligen framemot att recensera. Kan bli kul, men lite utmaning. Jag måste i alla fall säga att jag gillar boken. John Green är så grym. Det är så mysigt att komma hem till en ny tidning av "Barnen bokklub" och sitta och bläddra i den och dricka te.

Ängeln Emelie, Del 1 (1)

Jag sprang barfota på kullerstenen över torget. Stenen var varm efter att solen
legat på under dagen. Skrik hördes bakom mig. Jag hörde inte vad folk skrek om
efter mig. På torget var det fortfarande liv. Torghandlare höll på att montera
ner sina stånd för dagen. Många skrek och pekade efter mig. Jag förstod inte
varför. Jag sprang in i en smal gränd där jag saktade in och stannade. Utmattad
böjde jag mig ner och med handflatorna på knäna pustade jag ut. Så stod jag en
liten stund innan jag rätade på mig. Gränden som jag kommit in i var tyst. Det
var vindstilla i gränden. Tvätten som hängde mellan husen rörde sig inte.
Plötsligt kunde jag höra svagt hur några närmade sig. Jag såg mig omkring. Var
skulle jag gömma mig? Jag ställde mig i en tom hall i ett av de få enplanshus
som fanns i gränden. Det var det första som jag fick syn på. I hallen som jag
kommit in i var det svalt och skönt att stå.

RSS 2.0